Telefon:  +46 (0) 980 290 18      Handy:   +46 (0) 70 306 85 64

News

separator image

Thomas Rosencrantz utövar sitt hantverk att göra choklad på högsta nivå. Hemligheten, hur han tillverkar sina chokladpraliner är återigen alltid ett ämne i pressen.

 

NSD.se   |  23.12.2016

Kirunas egna Willy-Wonka arbetar under hötryck

I en trång stuga i Alttajärvi arbetar Thomas Rosencrantz under högtryck. Inför julhandeln kommer han som kommunens enda chokladfabrikant att tillverka tusentals av sina Kirunapraliner.

Läs mer


LKAB Magazin Nr. 1   |  2011

Unique LKAB Green Pellets chocolate cream

I byn Altajärvi utanför Kiruna återfinns ”KK5”, konditorn Thomas Rosencrantz har med lokala råvaror som hjortron tagit fram en unik LKAB Green Pellets-pralin som både EU-ambassadörer och Årsstämmodeltagare mumsat på.

Läs mer


I love Kiruna, Nr. 1   |  2009

Made in Kiruna

Sedan 2004 har confisseur Thomas Rosencrantz drivit sin lilla chokladfabrik intill bostaden i byn Altajärvi sydöst om Kiruna Kirunapralinens utsökta sortiment består av 40 olika praliner med allt från frukt- till champagnesmak. Pralinerna innehåller enbart naturliga råvaror.

Läs mer


NSD.se   |  15.08.2008

Kronprinsessan Victoria älskar choklad

Kronprinsessan Victoria älskar choklad och blev glad över de handgjörda Kirunapralinerna hon fick under sitt Abiskobesök.

 

 

 

Läs mer


kuriren.nu   |  12.04.2008

PRALINPRINSEN STORTRIVS I ALTTAJÄRVI

KIRUNA, KURIREN. Kan man leva på chokladpraliner, draghundar och kärlek?

Självklart. I alla fall om du frågar confisseuren Thomas Rosencrantz i Alttajärvi.

Läs mer


nsd.se   |  2005

Altajärvis enda confisseur

I en röd liten granomgärdad stuga med utsikt över sjön Altajärvi ligger Norrbottens minsta chokladfabrik.

Möt Thomas Rosencrantz, mannen som förvandlar stora kakaoblock till små exklusiva praliner

Läs mer


 

Kirunapraliner – En smakupplevelse för alla sinnen.

Upptäck chokladens värld och den höga hantverkskonsten hos Maìtre Chocolatier.